Каталог на магазини за врати в България

Подобрете устойчивостта на блиндираната врата през зимата

Осветена врата стълби сняг

Зимата дойде и доста важно е вратата да гарантира устойчивост на атмосферни влияния, без да променя своите характеристики, дори и години експлоатация. Истината е в блиндираната врата! Чрез нея ще спестите пари, които в противен случай бихте дали за текущи месечни сметки. Една качествена блиндирана врата Ви гарантира, че домът Ви ще остане топъл, защитен и сух през зимата.

Ако на този етап няма как да предприемете смяна, можете да закрепите положението за известно време, следвайки по-долу описаните съвети.

Уплътнете около вратата

Варианта е доста лесен и често срещан – просто около отвора на вратата да добавите уплътнение, което да спре проникването на вятър в жилището. Обикновено, то съдържа самозалепващ слой, а и оразмеряването на уплътнението е по Ваша преценка. Всичко това допринася за лесното му поставяне и не се налага да притежавате специфични умения.

Тези помощни артикули се предлагат от силикон и винил, но и можете да откриете уплътнения от каучук. Използването им свежда до минимум неоправдания разход на топлина, спира течението, както и предотвратява влизането на вода при някои обстоятелства. Новите блиндирани врати идват в комплект с такова уплътнение.

Сложете помощна четка

В търговската мрежа се предлагат гумени четки –уплътнители, по този начин се намалява топлинната загуба, както и навлизането на течение през през процепите под входната врата. Продукта се състои от плоча, която може да е, както от пластмаса, така и от метал. Към нея има прикрепена масивна гума с четка. С нея евтино и бързо можете да успеете да спрете неприятния студен въздух, идващ отвън. По този начин вратата е подсигурена и се затваря стабилно, но разбира се, това бихме казали е временно решение.

Проверете всички части по обкова

За устойчивостта на блиндираната врата през зимния период, а и не само, изключително значение има факта – всички части по обкова да са в отлично състояние и монтажът им да е извършен професионално. Ако не е монтирана правилно входната врата или има счупени дръжки, хлабави панти, ключалките са проблемни или се появило ръждясване, може да се стигне и до нужда от нова врата.

Нека Ви стане навик, преди зимата да е почукала на врата, задължително да проверявате, дали вратата Ви работи ефективно. Всякакви възникнали проблеми като разхлабени винтове, повредени връзки или разбит обков трябва да се отстрани навреме.

Ако не можете да се справите обърнете се към фирмата за врати, от която сте направили покупката, в случай че разчитате на гаранцията. Нека да направят оглед, дали всичко е наред с вратата, за да нямате притеснения. Ако не сте от хората сменяли вратата си последните 20 години, то е време да помислите вече за промяна с една красива блиндирана врата!

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.