Каталог на магазини за врати в България

5 признака, по които можеш да разпознаеш, че е време да подмениш входната си врата

1. Трудно ли е отварянето и затварянето на входната Ви врата?

Ако вашата врата тежко се затваря или отваря, май е време да бъде заменена с нова. Когато усетите, че вратата Ви залепва през зимата и лесно се отваря и затваря през лятото, този признак е сигурен признак на енергия, която изтича през входната Ви вратата. И все пак, ако потъват пантите, въпроса става съвсем друг. Виждането на светлина отвън или отвътре, и вратата да не е отворена, е голям проблем от съществено значение. Вземете една запалка и я запалете около тези ръбове, и се загледайте внимателно как гори пламъкът. Ако се опитва да се придвижи точно пред вратата. Което е признак, че има изтичане на въздух.

2. Ужасно ли е изкривена или напукана вратата Ви?

Вратите могат да се бият през целия си живот. Те са удряни, ритани и изложени на огромни промени на изкусителя. Ако имате стара врата от масивно дърво, най-вероятно е виждала по-добри дни. Много от вратите са се свили или разширили през толкова много зими и лета, че имат пукнатини, са изкривени и са изключително напукани.

3. Слагате ли кърпа под вратата, за да пазите от студа дома Ви?

Трябва да сте спокойни, знаейки поне, че сте разбрали проблема. Но има по-добър начин да помогнете да запазите тази енергия вътре в дома си. Не е нужно да подменяте цялата врата и не трябва да съсипвате Вашите любими кърпи, които сте получили от леля си. Отстраняването на този проблем ще икономиса парите Ви, ще добави към домовете Ви уют и ще икономиса онези прекрасни кърпи, които сте харесвали прекалено много, за да ги натъпчете под на вратата.

4. Имали ли сте щети от вода или от насекоми?

Ако имате повреда от водата, знаете, че дървото трябва да бъде заменено. Повечето хора с този проблем знаят, че ако дървото е меко и се започнало да се разпада, то не е достатъчно сигурно, за да поддържа конструкцията на вратата или да поддържа дома Ви в безопасност. Очевидно е време, че трябва да замените входната врата, ако това е проблем, който сте имали. Същото се отнася и за увреждане от насекоми. Не само домът Ви е по-лесен за навлизане, но Вие също каните повече пътища за вода или насекоми, които в бъдеще да навредят на входа Ви и губите отоплението и охлаждането.

5. Хората правят ли Ви комплименти на вашата стара врата, когато това изобщо не е видът, който искате?

Що се касае до Вашата входна врата, хубостта и изяществото е едно от най-важното нещо. Опитните специалисти твърдят, че освен Вашия покрив и озеленяване, входната врата е първото нещо, което потенциалните купувачи виждат. Нека се изправим пред това, стиловете се променят драстично на всеки 10-20 години, ако не и по-рано. Много от нас не могат да повярват, че сме носили дрехите, които носехме, когато разглеждахме нашите годишници от гимназията. Смяната на входната врата ще бъде една от най-големите вложение, които можете да направите, за да подобрите жилището си. Можете да увеличите енергийната си ефективност, като същевременно добавите красота на жилището Ви. Все пак, ако се чудите дали днес е денят за смяна на Вашата входна врата, задайте си въпросите по-горе.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.