Каталог на магазини за врати в България

5 признака, казващи, че входната Ви врата е за смяна

1. Трудно ли е движението на входната Ви врата?

Ако забелязвате, че се затваря или отваря не както трябва, май е време да бъде заменена с нова. Когато усетите, че с вратата Ви трудно се борави през зимата и твърде лесно се отваря и затваря през лятото, този признак е сигурен белег, че през входната Ви вратата преминава течение. Забележете и какво е движението на пантите – ако чувате скърцане или усещате нестабилност, въпросът става съвсем друг.

Ако при затворено крило виждате светлина отвън или отвътре, а вратата не е отворена, това също е голям проблем от съществено значение. Вземете една запалка и я запалете около тези пролуки и се загледайте внимателно как гори пламъкът. Ако огънчето се поклаща, това е признак, че през вратата преминава въздух, а оттам се намалява и топлината в дома, като се увеличават респективно и разходите Ви.

2. Неприемлив ли е външният вид на вратата Ви?

Към вратите понякога се отнасяме грубо, което е невъзможно да не се отрази на външния им вид. Те са удряни, ритани и изложени на огромни конфронтации. Много от вратите също поддават на влагата и слънцето, вследствие на употребата през толкова много отминали зими и лета. Няма как по повърхността им да не се появят пукнатини, да са изкривени или да са изключително напукани, особено ако са дървени.

3. Слагате ли кърпа под вратата, за да се пазите от студа?

Ако прилагате този способ, то поне сте разбрали проблема. Но има по-добър начин да направите жилището си достатъчно топло. Не е нужно да подменяте цялата врата и не трябва да използвате тези стари методи, за да се справите със студа. Просто сменете уплътненията на входната си врата! Отстраняването на този проблем ще икономиса парите Ви и ще добави към домовете Ви уют през зимата.

4. Имате ли външни щети по крилото на вратата?

Ако имате повреда от влага по дървената си врата, то знайте, че дървото не подлежи, в този случай, на реставрация. Повечето хора с този проблем знаят, че ако материалът е мек и е започнал да се разпада, то той не е достатъчно сигурен, за да поддържа конструкцията на вратата или да осигури на дома Ви безопасност. Очевидно е време да замените входната врата, ако разпознавате тези забележки по вратата си. Същото се отнася и за увреждане от насекоми, за които дървото е добра среда за живот.

5. Искате ли да получавате комплименти за входната си врата?

Говорейки за Вашата входна врата, то помнете, че стилното ѝ излъчване е едно от най-важните аспекти за привличането на погледи. Специалистите по продажби на жилища твърдят, че освен Вашият покрив и озеленяване, входната врата е от първостепенно значение за потенциалните купувачи. Нека отбележим факта – стиловете коренно се променят на всеки 10-20 години, ако не и по-рано. Смяната на входната врата може да бъде едно от най-големите вложения, които да направите, за да подобрите жилището си. Увеличете енергийната му възвращаемост, чрез нея, като същевременно му добавите и красота.

Все пак, ако се чудите още, дали е дошло Вашето време за промяна на входна врата, то задайте си въпросите по-горе.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.