Каталог на магазини за врати в България

Безопасност за най-малките в дома – предпазители за интериорни врати

Ако сте родител знаете колко опасно може да бъде любопитството на детето ви. Всяко дете е любопитно какво има зад вратата в другата стая. За него не е проблем да я отвори и да провери. Вие обаче не бихте желали детето ви да отиде в банята където може да пипа тоалетната  чиния или да отвори шкафа, където са препаратите ви. Другите стаи също биха могли бъдат опасни за детето ви, защото то може да намери малки предмети които да погълне  или да реши да си играе с електричество .

Да намерите предпазител за врата, които е ефективен  и лесен за употреба е истинско предизвикателство. Добрата новина е, че  пазара предлага голямо разнообразие от обезопасяващи средства за дома. Някои от тях държат интериорните врати напълно затворени, а други просто не позволяват детето Ви да си играе с дръжките.

Един от най-интригуващите и полезни предпазители е „Маймунка за врата” –  името идва от формата ѝ .При този предпазител интериорната врата не е плътно затворена, а остава малък процеп.Предпазител тип ”Маймунка за врата” може да удържи  до 22кг преди да се отвори или счупи. Този протектор се захваща от едната страна за крилото на вратата, а с другата си част (опашката) за касата. Когато искате да отворите, просто дърпате ”опашката на маймунката”.

Друг вариант са кръгли дръжки (стопери) за врата,които заключват и покриват дръжката изцяло. За да отвориш вратата при този тип дръжки трябва да натиснеш и после да я бутнеш.Този протектор държи вратата заключена и не позволяват на детето да си играе с нея.

Това са само някои от многото идеите на пазара. Която и от тях да изберете не забравяйте, че колкото и защитени врати да имаме, не бива да оставяме детето без надзор!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *