Каталог на магазини за врати в България

Блиндирана врата и допълнителни мерки за сигурност

От известно време блиндираните врати се утвърдиха на пазара като най-добрите защитници срещу влизане с взлом. Определено, от всички варианти, предлагани по магазините, са доказано най-добрият избор, но не са непробиваеми. За да се чувствате защитени у дома можете да подсилите допълнително мерките за сигурност във Вашия апартамент или къща.

Аксесоари за блиндирана врата

Преди всичко, не щадете средства за безопасността у дома. Изберете блиндирана врата, която е подсилена както с покритие, така и с допълнителни панти, за повече стабилност. Потърсете професионален и качествен монтаж.

Също така, дори и да Ви е доставена с фабрични брава и патрон и те не ви вдъхват доверие, може да си смените. Колкото повече патрона заложите на входната си врата, толкова по-защитени ще сте. Най-добре е да изберете и бронировка на патрона, която да не се отличава от крилото на вратата, а да се вижда само мястото за поставяне на ключа.

Мерки за сигурност

Алармени системи

Не разчитайте, че когато обозначите, в близост или върху входната си врата, че сте пазени от някой СОТ, това би попречило на нарушителите на реда да пробват да влязат в дома Ви. Напротив, по този начин само ги улеснявате, като предупреждавате нежеланите посетители какво да очакват и съответно да вземат мерки спрямо вашите към тях.

Най-добрият вариант е алармата да не може да се чуе от похитителя на дома Ви. Така има най-голям шанс да бъде заловен още на място и дори Вие ще го изненадате по този начин.

Видеонаблюдение

Тази мярка е подобна на предходната. Не правете показности. Ако нарушителят забележи камерата, то единственото, което ще постигнете, е да не може да разпознаете кой е и съответния да избегне наказанието си. В момента, в който види, че го наблюдават е нормално да се закрие с нещо и да продължи към целта си.

Затова заложете отново на по-миниатюрна камера. Поставете я на незабележимо място, като не е нужно да е разположена върху вратата Ви. Необходимо е единствено да сочи към нея.

Втора врата

Този вариант е удачен, ако сте заложили преди това на някоя от предходните две мерки за сигурност. Щом се озове пред още една врата, нежеланият гост или ще се откаже, или пък това ще го забави. Колкото повече време прекара пред вратите Ви, толкова по-голям е шансът да бъде заснет или служителите от охранителната фирма да пристигнат, докато още не е влязъл в дома Ви.

Ако още не сте се подсигурили – побързайте, защото докато Вие спите, други може да се трудят пред вратите Ви.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.