Каталог на магазини за врати в България

Интериорни врати от закалени стъкла

Търсите нещо различно, нетрадиционно и красиво, а дървените интериорни врати не са Ви по вкуса? Е, ние имаме нещо точно за Вас! Стъклени крила в различни цветове, прозрачни, матови или пък с картинка изрисувана върху принт.

Стъклена интериорна врата - закалено стъкло

Изключително иновативни, изработени от 8мм закалено стъкло, моделите от тази серия имат много заинтригуващ изтънчен дизайн. За да се сдобиете с интериорна врата, с която бихме могли да се гордеете и която ще накара всичките Ви приятели и близки да Ви завиждат е добре първо да се запознаете със стъпките на монтаж и характеристиките на самите врати.

Стъклото на тези врати е закалено. Какво обаче представлява този процес? Ами, първо се подлага на загряване в закаляваща пещ при температура над 700 градуса, а после се охлажда чрез въздух с високо налягане. Разбира се, стъклото трябва да бъде предварително обработено по дадените размери, поради причината, че не може да се реже след това.

Когато вратата е с картинка, тогава принтът се поставя между две стъкла. При този вариант, при силен удар, ако имаме счупване, стъклото не се разпръсква на всевъзможни малки парченца, а остава прилепено към принта. Така то не може да нарани никой. Същата технология се използва и при предните стъкла на автомобилите.

Моделите със стъклени крила са от най-тежките интериорни врати, затова при тях биват използвани специални шарнирни панти. Те се монтират на дървени каси от ХДФ материал. Това е най-здравият материал, използван до сега и представлява ситно пресовани дървесни частици, отново при висока температура и силно налягане.

Дойде време да поговорим и за самия монтаж. Той се извършва на два етапа. Първият е поставяне на касата и окончателно взимане на мерките на крилото, след което започва и неговата изработка. Тя трае около 35 работни дни, но пък определено си заслужава чакането. Повярвайте ми, крайният резултат ще е зашеметяващ!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.