Каталог на магазини за врати в България

Интериорните врати

Къщите са склонни да имат няколко вътрешни врати в тях, всяка с обикновено няколко функции. Докато можете просто да затворите вратата за уединение, те също така осигуряват малко звукоизолация. Те могат да играят роля и по отношение на блокирането на зони за децата, за да ги пазят в безопасност. Преди да вземете решение да купите различни врати, помислете за няколко ключови неща.

Първо какво трябва да направи вратата? Най-често се избират интериорни врати за естетиката, която носят. Може да пожелаете да инвестирате в красива вратичка с плочи. А други избират врати според цената.

 

Интериорни вратиНо тези врати правят много повече. Например, те осигуряват неприкосновеност на личния живот и помагат за отделяне на функционалността на всяко пространство. Например, трапезариите и спалните имат различни очаквания. Вратите създават тази физическа почивка, от която се нуждае домът. Те могат също да помогнат за ограничаване на шума или да го блокират.

Когато избирате жилищни врати, помислете кой ще ги ползва. Ако те са за спалня, може да се проектират да се отварят и затварят тихо. Ако променяте дома си за тези, които са по-възрастни или по различен начин, може да искате да помислите за двойни широки врати или такива с достатъчно достъпни места за мобилност.

 

Важно е и универсалният дизайн. Това е метод на проектиране, който цели да отговори на нуждите на повечето хора. Тоест, включват се функции, които помагат да се направи домът достъпен за всички, с различен размер, или тези с различни способности. За интериорните врати целта е да се гарантира, че всички врати са с ширина най-малко 30 инча и имат дръжки в стил на лоста.

Популярни стилове на вратите

 

Макар, че имате основна информация за видовете достъпни врати, не спирайте дотук. Има многобройни стилове врати, които да се обмислят. Обърнете внимание на някои от най-популярните опции, за да определите колко добре работи всеки в дома ви.
Това е най-популярният тип врати в къщите днес. Те са най-простите видове.

 

Врати с панти

Вратата се отличава с панти от едната страна, за да може да се отвори и затвори. Пантите могат да бъдат от двете страни, за да позволят правилното движение въз основа на начина на влизане на помещението. Повечето отварящи се врати се продават предварително окачени, т.е вратата вече е окачена и изравнена в рамката, след това се добавя към отвора на входа на коридора или стаята. Предварително окачените врати са по-лесни за монтиране, голяма част от трудните изравнителни работи вече са извършени.

 

Плъзгащи врати

В някои домове плъзгащата се врата може да бъде най-добрият вариант за интериорна врата. Често се среща в домове с азиатски дизайн, но работи добре в домовете навсякъде. Те се движат в хоризонтално движение, обикновено чрез плъзгане по пътека, която е монтирана или на основата на пода или на горната част на рамката.

 

Сгъваеми врати

Двойните или сгъваеми врати работят точно, както звучат. Когато вратата е отворена, тя се сгъва на две части, които изпъкват навън. Този тип врати е идеален за дрешници или в зони с ограничено пространство.

 

Врати за байпас

Една паралелна врата работи донякъде като плъзгаща се врата, но те се плъзгат по коловоз по горната част на вратата. Когато се плъзгат настрани, вратите се припокриват, намалявайки до минимум количеството отваряне, но не позволявайки да се отваря вратата. Те могат да създадат повече място в пространството.

 

Джобни врати

Скритите или джобни врати са фантастичен инструмент, когато трябва да спестите място. В тези врати вратата е вградена в стената до нея. Джоб в сухото строителство позволява вратата да се плъзга навътре и навън. Като се прикрива, няма нужда от пространството, което е необходимо за отваряне на вратата.

 

Френски врати

Френските врати имат уникален поглед, тъй като те обикновено са две врати, обикновено със стъклени стъкла, които се отварят в едно пространство. Двете врати са склонни да се отварят в центъра, където се срещат, като създават голям отвор, когато се отдалечават един от друг.

 

Въртящи се врати

Въртящите се врати имат уникална панта в центъра на рамката на вратата. Това позволява вратата да се завърта на тази панта, за да се отвори в двете посоки в зависимост от начина, по който потребителят натиска или дърпа вратата.

 

Стъклени врати

Както подсказва името, стъклените врати са с дървена или метална рамка и стъклопакети. Може да се закупят напълно стъклени врати. Въпреки това е възможно да бъдат значително по-трудни за инсталиране. Предлагат се често в комбинации от метал и стъкло, дърво и стъкло, които им позволяват повече красота и светлинен поток през района. Най-добре използваните вътре, те могат да бъдат много модерни врати за офиси.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *