Каталог на магазини за врати в България

Кога трябва да се замени старата врата?

Вратата е важен елемент от дизайна и е важна част за домашния уют. Входни врати се монтират с цел да се подобри нивото на безопасност и защита, а интериорните гарантират тишина в стаята, не позволяват на влагата да излезе от душ кабина или банята, и на кухнята, за да изолират  разпространение  на миризми в цялата къща. Но идва време, когато вратите вече не изпълняват своята функция, и те трябва да бъдат заменени.


Причините за подмяна на входни врати

  • Деформацията на крилото, поради неправилен монтаж
  • Износване на входната врата (крило и каса)
  • Желанието да се повишат защитните свойства на вратата, като се замени с блиндирана врата.
  • Откриване на дефект, допуснат при производството
  • Физически и механични повреди, при опит за взлом

Основанията за замяна на интериорни врати

  • Повредена повърхност (вдлъбнатини, дълбоки драскотини, пукнатини между панелите)
  • Разминаване на крило и каса при грешен монтаж
  • Подуване на вратите и невъзможността да се затворят

В някои случаи крилото може да се възстанови. Ако вътрешният пълнеж не е повреден и се нуждае от актуализиране само на външната обвивка, достатъчно е да се декорира или да се замени с нова облицовка.  За такъв вид дейност се доверете на професионалисти. Ако искате да покажете своя творчески характер, има много идеи, за това как да обновите своя собствен дизайн и декор на вратата. Ако бъдат открити драскотини, дупки и пукнатини, ще бъде най-добре да се  замени с нова. Пренебрегвайки такава повреда това може да доведе до, влагата и парата и разликата в температурата, да нахлуят и скоро да разрушат вътрешността на вратата, материалът ще прогние, и напълно ще се загубят естетическите и защитни качества.

Най-често купувачите търсещи врати, са хора започнали да ремонтират апартамент, който е придобит или наследен. На всеки един от тези клиенти, не е препоръчително да бърза с изводите и решенията за вратите, а да направи своята собствени експертна оценка. Често дизайна на старата врата е излязъл от мода, но физически е с отлично качество. По-правилно и по-евтино в такива случаи,  ще бъде реставрацията.

Ако специалистите стигнат до извода че качеството не е задоволително,  по – добре незабавно да се обърнете към фирма за вземане на размери, и да Ви  се препоръчат нови и актуални – входна и интериорни врати.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *