Каталог на магазини за врати в България

Как да почистите блиндираните врати

В последно време най-срещаните монтирани врати са блиндираните. Както всяко нещо и те се нуждаят от поддръжка, за да запазят визията и не по-малко маловажно да изглеждат добре. Най-добрия и за предпочитане вариант за почистване е с мека кърпа да се забърсват често, защото събират прах, за да не се стига до препарати за по-дълбоко почистване.

Начини за поддръжка на входната врата

Когато вече са доста замърсени и не могат да се почистят, единия вариант е пребоядисване и другия крайният и който не би Ви харесал е смяна с нова блиндирана врата. Ако вратите са монтирани на ъгъла или на външна стена те много бързо се покриват с дебели слоеве прах както и паяжини. Вариант е периодично да ги почиствате с прахосмукачка/парочистачка, за да премахвате праха и паяжините.

Веднъж седмично е най-добре да се почистват вратите. Ако се почистват често ще се предотврати да се оформят петна. Вратите монтирани на външни условия, за тях най-вече се отнася, че имат пряк допир до насекоми, прах и паяжини. Най-лесното почистване на една врата е с топла вода и течен сапун смесен във водата за доста леко почистване на покритието, също може и с гъба потопена в течността /топла вода + течен сапун/ за почистване на повърхностите на вратите.

Изпипайте нещата до край

Когато вече сте почистили вратата хубаво е да видите дали са премахнати всички остатъци от сапун. Но ако има все още, е желателно да ги махнете с хладка вода. При почистване на краищата на крилото и касата, трябва да отворите вратата до 90 градуса и с микрофибърна кърпа внимателно да почистите ъглите и краищата.

Вратата, ако не е скоро почиствана и има доста прах и захабени места, освен хладка вода е добре да се добави и течен сапун. Има хора, които предпочитат с минерални спиртни напитки да почистват както и за по-голяма дезинфекция, така че върху микрофибърната кърпа се капва докато се напои кърпата и се забърсва. Когато забърсвате блиндираната врата трябва да става по-посока на шарката. Така се забърсва, за да могат да бъдат махнати всички мръсотии, които са във фрезованата врата. От всички магазини за препарати може да се закупят минералните спиртни напитки /препарати/, които продават за дома и офиса. На пазара се предлага, препарат за почистване на мека мебел – нанасянето става първо върху кърпата и след това стриване върху мебелите, като се търка в една посока.

Тези препарати са много ефикасни, защото хем премахват прах и петна, хем възвръщат естественият блясък на вратата. В днешно време има парочистачки, които са доста добри както, за почистване, така и за дезинфекция.

Пребоядисване на входна врата

Пребоядисване на блиндираната врата

Хубавото е, че не търкате, а само минавате и всичко изчезва мигновено. Ако вече боята или лака на блиндираната врата са вече за пребоядисване са доста амортизирани и захабени. Има на пазара препарати за премахване на слоеве боя. Задължително, когато махате старата боя или лак трябва да бъдете с маска.

Също може да си закупите химически пасти за премахване на боя, за нанасяне с четка или гъба. В този случай нанасяте препарата и го оставяте докато изсъхне, след това или забърсвате или измивате повърхностите с мокър парцал, в зависимост какъв препарат сте използвали. Този тип почистване е много подходящ за външни дървени врати. Когато сте почиствали вратата и то с препарат, преди да я затворите трябва добре да бъде подсушена.

Микрофибърни кърпи за почистване на врата

Погрижете се за доброто подсушаване на вратата

Вратата, ако не е добре уплътнена, влагата може да доведе до нарушаване на целостта и. Водата от вратата може да се попие с кърпа или да насочите вентилатор към вратата за по-бързо изсушаване.

Много важно е периодично да се почиства входната врата, за да има предпазен слой върху нея, който да я предпази от замърсяване и изхабяване при продължителността на употреба. Преди да нанесете някакъв слой лак или боя задължително трябва да бъде добре почистена вратата.

Има избор на цвят, който ще отговаря на декора във вашият дом. Има вероятност да се наложи да премахнете остатъци от стара боя или лак. Когато вече е боядисана или лакирана трябва да я оставите добре да изсъхне преди да започнете ежедневната употреба.

Вратата се почиства основно като обърнете внимание на: крило, каса /целият обков/ също дръжки, панти и бравата. Използвайте универсален препарат, за да ги избършете и полирате и от двете страни.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *