Каталог на магазини за врати в България

Как да си монтираме сами интериорни врати?

Bedroom White Door

Когато става въпрос за интериорни врати, има повече гъвкавост спрямо монтажа. Предимствата на интериорната врата пред входната са няколко, а именно: не са толкова тежки, изработени са от HDF материал, който може да се коригира във височина, но не и в широчина при всички серии, не е необходимо да се пробива касата, за да се захване с дюбели.

Първата и най-важна стъпка е спазването на необходимия размер при поръчката на врата. Препоръчително е да бъде взет от техническо лице, в повечето случай магазините за врати разполагат с такъв човек. Демонтажът на старите врати също не представлява голяма трудност, специфичното е, след като се махнат старите каси дали няма да се открият изненади, като кухини запълвани с вестници, или изграждане с парчета тухли.

Съвети при поставяне на касата

При поставянето на касата, разстоянието, което е между касата и зида, не трябва да е повече от 4 см. Това пространство ще бъде изпълнено с монтажна пяна. Друга важна стъпка е прецизното нивелиране на касата, ако не му бъде обърнато внимание и време, има огромен риск вратата да бъде неизползваема, поради невъзможността да се затваря. След като се нивелира касата и се запълни с монтажна пяна, се поставят летви в горната, средната и долната част на вратата, тъй като там има голяма вероятност да се деформира касата, след раздуването на пяната. Желателно е първо пяната да изсъхне, и след това да се постави крилото. Добре е с помощта на канап да се измерят хоризонталите, за да се уверим, че няма отклонение на отвеса, в противен случай касата няма да е с формата на правоъгълник, а на успоредник, и следователно крилото няма да легне добре на касата.

Крайната фаза е поставянето на первазите. Измерват се, срязват се в горната час под ъгъл 45. Слага се лепило в нутовете, поставят се первазите, и вече имате нова, красива, завършена интериорна врата.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *