Каталог на магазини за врати в България

От каква входна врата имам нужда?

 

Мъж седнал пред входна врата

Всеки сам преценява каква покупка да направи спрямо бюджета, с който разполага. Има клиенти, които залагат на по-скъпите модели, а други предпочитат по-бюджетните врати.

Ако трябва да изберете врата за къща

Преди да направите своя избор, е добре да знаете от какъв материал е вратата. Освен това голямо значение има за какво жилище ще закупите вратата, дали е за къща, което предполага тя да е подходяща за външни условия или за апартамент, където няма такова изискване. Съветваме Ви да не взимате под внимание само как изглежда, а преди всичко, дали ще отговаря за условията, където ще бъде монтирана. Имайте предвид, че като издръжливост дървената врата, донякъде се справя с външните условия, но в сравнение с алуминия и стоманата, остава крачка назад. Блиндираните МДФ врати не са пригодени за външни въздействия. Те има своите минуси, защото с течение на времето ще се надраскат, изкривят и издуят. Това се случва, заради прекомерното им излагане на слънце и дъжд. Също може да има след време проблеми с отварянето и затварянето на крилото им.

Както всяка мебел, така и вратите си искат своята поддръжка. Дървените имат нужда от защита срещу дървояди и влага, като периодично се минават с боя или лак. Алуминиевите врати – не е нужно да се боядисват и поддържат, защото са от неръждаеми материали, единственото условие при тях е, че трябва да се почистват. Най-добрият вариант за врата подложена ежедневно на външни влияния, що се отнася за шумо и топлоизолация ѝ, е да бъде подплатена отвътре с минерална вата и по-дебел лист ламарина.

Избор на врати за апартамент

Забелязали сте вече, че вратите, които се предлагат за къщи, не са толкова много. Изборът е ограничен, за разлика от този за апартаменти. Там вече може да срещнете различни визии, цветове и модели. Можете да избирате между блиндирани и метални /турски и китайски/. Блиндираните врати са за предпочитане. Те обещават сигурност, защита, шумо и топлоизолация, като имат и шипове /пасивни/, които пазят от разбиване на вратата, а касата им е изцяло облечена. Те са малко по-скъпи от металните врати, защото съдържат в крилото си пресовани дървесни частици за шумо и топлоизолация.

Металните врати от своя страна, не обличат зида изцяло, защото са на щок каса, която е 10 см. Също имат само отвън первази, но плюсовете за тях са изградения праг, различното заключване и пантите, които са скрити от очите на крадците.

Някои от по-скъпите врати изглеждат красиво, а за други приоритетно качество е сигурността. Ако сте решили, че за Вас визията е на първо място, то тогава изберете масивна, добре изглеждаща дървена врата. От гледна точка на безопасността обаче, бихме Ви насочили към блиндирана врата. Тя е най-доброто решение за дома Ви.

Чудесно е, че се предлагат врати в различен ценови клас, но най-важното е, да се определи точно от какво се нуждаете. Само по-този начин, бихте останали удовлетворени от покупката си.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.