Каталог на магазини за врати в България

Нова входна врата за 1 ден

В тази статия ще ви научи на няколко нови трика свързани с избора и монтажа на нова входна врата за Вашия дом

Съветите, които ще намерите ще подробно в статията по долу са от професионалисти и са за това как да замените входна врата, стъпка по стъпка, включително измерване и поръчка на нова врата, премахване на старата и гарантиране, че новата ще влезе идеално на „мястото си” и е здраво закрепена и монтирана.

Измерете старата врата и поръчайте новата

Повечето хора смятат, че това е доста лесен трик. Една от най-големите грешки на собствениците на жилища в днешно време е да вземат врата от близкия магазин за врати в „стандартен размер” и да очакват тя да се побере точно в отвора на къщата/дома им..

Така че първата „треньорска” задача е да разберете как да се преценя и поръчва входна врата.

    1. Първо се измерва ширината и височината на вратата. След това внимателно се отстранява вътрешната облицовка/первазите, които може да са от двете страни на стените. По този начин може да се измерим грубия отвор, който е ширината между шиповете и височината от пода до щурца. Това разстояние ще остане за монтаж на новата входна врата и е важно в какъв размер ще бъде!
    2. След това се измерва от едната страна до другата страна на стената (широчината), за да намерим необходимия размер каса. Поръчването на новата врата с правилната ширина на касата гарантира, че вратата ще се монтира без необходимост от допълнителни удължения на касата или необходимост от допълнително шпакловане и замазване.

– В днешно време все по-малко хора избират варианта на Щоков монтаж, или по друг начин казано монтаж на малка каса с перваз само от едната страна. Тези модели са по евтини, но изискват допълнителни ремонтни дейности след монтажът им.

  1. Последно се измерва разстоянието от външната част между пода и края на перваза и разстоянието от перваз до перваз. Важно е да се знае в какви размери е покривала отвора заедно с первазите старата врата, за да се съобрази с размера на новата. Тя не трябва да бъде с по малък размер.
  2. С точно взетия размер на вратата, ширина и височина на строителния отвор и дебелината на зида сте готови да отидете в подходящ магазин за врати, за да си изберете вашата бъдеща входна врата.
  3. Ще се шокирате от богатия избор на пазара. Има хиляди модели, с които ще се сблъскате и ще трябва да изберете само една!
  4. Затова е хубаво предварително да сте прегледали сайтовете на по-големите магазини в града, за да сте ориентирани, в това, което търсите като модел, визия и материал на входната врата.
Входна врата в тъмен нюанс

В противен случай рискувате да останете много объркани, след разглеждането на всички модели, които служителите в магазините ще ви предложат

Входна врата за различен тип жилище

Когато избирате врата за вход на къща е хубаво да се съобразите с покритието на вратата, което трябва да е задължително с допълнителна защита, против външните атмосферни влияния.

Когато избирате врата за апартамент е хубаво да търсите добра шумоизолация.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.