Каталог на магазини за врати в България

Прахово боядисано покритие

Многофункционалността на прахово боядисаните врати отдавна е доказана от много потребители. В същото време външният вид ще е привлекателен с МДФ покритието. Това е особено ценно за входните врати на апартамент или къща, където е важна не само безопасността, но и естетиката.

Ползи

Входни врати от стомана с прахово покритие предлагат редица предимства за потребителя, включително:

  • устойчивост на покритието на механично напрежение;
  • висока електрическа изолация;
  • екологичност – покритието не отделя опасни вещества в атмосферата;
  • химическата устойчивост на покритието му позволява да не реагира на основи и киселини;
  • Понасят при широк диапазон от температури при монтиране на външни условия (от -60 до +130 градуса по Целзий);
  • устойчивост на екстремни температури и влажност – вратите с прахово боядисване могат да се използват дори без защитен козирка на верандата при всяко време;
  • естетиката на прахово боядисаните входни врати е несравнима, при които от едната страна повърхността е завършена като дърво.

Технология на нанасяне

Цялата тайна се крие в композицията, с която са покрити. Той е използван сравнително наскоро, но вече е доказал всичките си предимства при работата с входни врати, в стабилността на работата на платната.

При нанасяне на покритието не се използват химически разтворители. Процесът на боядисване на вратите се извършва с помощта на специален материал – прах. Той от своя страна се състои от два от най-трайните материали: керамика и метал. След попълване на заявката платното или целият комплект за врати се изпращат до специална кабина за боядисване.

В него продуктите са изложени на температурни ефекти – не по-малко от 180 градуса по Целзий. По време на престоя на вратите в камерата прахът буквално се слива с повърхността, образувайки най-тънкия, но доста здрав, полимер-метален слой. В резултат на това тази технология не прави вратите по-тежки с полезни свойства, основните от които, естествено за входните врати е устойчивостта на механично напрежение.

Важен момент са не само технологиите, но и използването на иновативно и скъпо оборудване. А самият прах е на висока цена, затова прахово боядисаните врати не принадлежат към бюджетния ценови сегмент. Популярността им обаче не намалява от това и до голяма степен поради горните свойства.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.