Каталог на магазини за врати в България

5 съвета, при закупуването на интериорни врати

Лятото, освен време за почивка, пътуване и прекарване на време със семейството Ви е и времето, в което много голяма част от домакинствата започват да правят ремонт у дома. Определено това трябва да бъде много добре обмислено, крачка по крачка. Както и трябва да си подготвите достатъчно време и нерви, за да докарате всичко до край.


Ако сте решили да правите основен ремонт много добре трябва да си подредите времето и дейностите, с които да започнете. Започва се от таван/покрив, след това стени, настилки, мебели е и най-добре накрая на бъдат поставени и интериорни врати


Интериориорна врата за дома

Ето и нашите 5 съвета, които не трябва да пропускате, когато стигнете до закупуването на интериорни врати.

 1. Покритие

  Покритието на интериорните врати – няма по-добро от естественото покритие, но в днешно време това е много скъпо, затова се предлагам много добри заместители на много по-ниски цени. Някои от тях са 3D, Еко фурнир

 2. Посоката на отваряне

  Посоката на отваряне – колкото и маловажно да Ви изглежда това, сега ще Ви дадем няколко примера за това как това решение може да бъде много важно: представете си, че банята Ви не е много голяма и решите вратата да се отваря навътре, обаче при това отваряне всеки път се удря в мивката или тоалетната Ви чиния – определено ще бъде много неприятно.

 3. Покритието на вратите

  Покритието на интериорните вратите – няма по-добро от покритие за интериорните врати от естественото, но в днешно време това е много скъпо, затова се предлагам много добри заместители на много по-ниски цени. Някои от тях са 3D полипропиленов ламинат, Еко фурнир.

 4. Цветовата гама

  Цветовата гама – това е нещо, което всеки интериорен дизайнер ще Ви каже – колкото по-малко е едно помещение – толкова по-добре е цветове в него да бъдат по-светли. Това придава визуална представа за „уголемяване” на помещението. И обратното ако гама в по-светла, може мебелите и вратите Ви да бъдат по-тъмни, за да могат да „изпъкнат”.

 5. Дизайнът

  Дизайнът – дали моделите интериорни врати да бъдат съвсем изчистени, дали да има стъкло, или фрезовка. Определено трябва да се съобразите какво в помещението, на което ще поставяте интериорна врата. Наистина не е много удобно на баня или на спални да се поставят такива модели с огромно прозрачно стъкло. Както и защо не на помещение хол и трапезария да бъде поставена врата с голямо остъкление, което да придава допълнителен простор и светлина в помещенията.

 6. Кога да се монтират

  Кога да се монтират – определено това е мястото, в което доста голяма част от хората бъркат. Монтирането на интериорните врати трябва да се направи на готов под – тоест трябва да бъде поставена настилката навсякъде из жилището, за да се вземе точното ниво, на което да се поръчат вратите или да се подрежат, ако не е възможно изработването им по Вашите размери.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *