Каталог на магазини за врати в България

Сигурност на входна блиндирана врата

При избора на входна врата, най-важна всъщност се оказва степента на защита. Точно това е причината блиндираните врати да са толкова търсени и модерни в момента.

Блиндираните врати – надежден избор

Блиндирани врати са изработени по специфичен начин, чиято структура на вратата е по-сигурна и не само, заради бронировката на патрона. Имайте предвид, че и най-здравата и сигурна врата може да бъде разбита от крадци – все пак вратата е изработена от хора и точно хората могат да влязат с взлом. Но въпреки всичко казано, сигурността не се определя само от здравината на вратата, а и от заключващите системи. Разбира се, трябва да вземем под внимание и какви характеристики притежава – каква изолация има, от какъв материал е изработена и дали вратата е за апартамент или къща.

Модерна входна врата

​Практично при изборът на блиндирана врата

Най-често решаваме каква да е входната врата, според визията, цвета и изолацията. Помните ли входните врати от далечното минало? Врата с три или четири ключалки, с резета и т.н. В модерното време, в което живеем и развиващите се технологии имаме възможността да избираме от все по-нови и нови модели. Определено, качествената врата е тази, с една или две ключалки, които са обoрудвани с бронировка на патроните. Тя е много по-надеждна, отколкото всяка една друга врата с по шест ключалки и резета.

Има два вида заключващи системи – централни и независими една от друга. Сигурността при тях е горе-долу една и съща. Като при централната заключваща система или иначе казано – аларма на вратата, се отключва и заключва с дистанционно, както автомобил или чрез въвеждане на код. Докато независимите заключващи системи могат да се използват отделно една от друга, при активирането им излизат определен брой шипове, които предпазват вратата от разбиване.

Патроните на самите ключалките са със специфична бронировка, със специално поставени капачки, които предотвратяват разбиване на вратата. Да не забравяме и шиповете (пасивни), които са разположени от страната на пантите на блиндираната врата, те спомагат за по-голямата сигурност.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.