Каталог на магазини за врати в България

3 съвета как да направите по-лесно избора на цвят за вратите, които са важна част от цялостната визия на дома

Дървена интериорна врата

Изборът на интериорни врати обикновено е придружен с ремонт, ако не основен, то поне освежителен. Което подсказва само едно, че са минали часове на размисъл, в които сте избирали осветление, бои, под и т.н., за да превърнете жилището във Ваш дом. Как да сглобите пъзела и да съчетаете вратите си с всичко това? Не винаги се оказва лесна мисия, тъй като повечето от нас подценяват значението им в дома, и когато се стигне до избор се изненадват. Ще Ви представим няколко съвета и правила, как да се справите с това.

  1. Бял цвят на стените и врати в бял цвят – крайно неподходящо решение и ще попитате: “Защо?“. Когато монтирате красивата и бяла врата на чисто белите си стени, почти никога не изглежда добре. Остава чувството за недовършеност поради простатата причина, че цветовете се припокриват и губят ефекта си. Това правило важи почти при всички гами, освен ако не искате да направите вратата си „невидима/скрита“, сливаща се със стената. Този вариант не е невъзможен, но за това има по-усложнен дизайн и монтаж.
  2. Трябва ли да се съобразя с мебелите? Не е задължително, но със сигурност е нужно да бъде в комбинация с някаква част от интериора. Ако сте се спрели на мебелировката, то тогава цвета на вратата, според световните дизайнери трябва да е като сянка. Тоест една идея по-светъл или тъмен нюанс.
  3. Помещение с много врати. Коридора или често хола имат повече от една врата – какво да правите? Повърхността на вратата трябва да е ако не еднаква, то поне подобна. Ако едната врата е с PVC покритие, а другата е с дървесен фурнир, всяка една от тях ще изглежда не на мястото си. Ако искате да сте по-смели може да изберете два или три цвята, които да са съвместими. Ако две от вратите са една до друга, може да ги направите сиви, а третата до тях да бъде в бял цвят.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *