Каталог на магазини за врати в България

Видове врати

Когато се захванете да обзавеждате интериора на Вашия дом ще видите, че има голям избор от врати и тогава ще знаете, че трябва да направите най–добрия избор. И също така да не забравяме, че зависи за какво жилище ще бъдат вратите. Например, ако е за ваканционно жилище трябва да знаете как да защитите дома си, за това трябва да изберете стабилна и добре защитена врата. Нека Ви представим различни видове врати, които са най-често срещани на пазара.

 

1. Врати с ламперия – Тези са най-често са монтирани по домовете. Рамката е направена от дърво и стенни панели от шперплат, дървен материал или друго. Най-различни видове декорации могат да бъдат направени върху панелите. Панелите могат да бъдат изработени също така и от стъкло.

 

2. Врати с остъкление – Най-често срещани са в различни заведения като болници, колежи и др. Използват се за такива сгради, за да влиза повече светлина. Могат да бъдат напълно остъклени или съответно полу–остъклени.

 

3. Flush врати или така наречените /лесно поддържащи врати/ – Те като цяло са изработени от двете страни от шперплат.

 

4. Решетъчни врати – Тези врати позволяват постоянна вентилация към помещението, когато вратата е затворена. Най-често се използват за тоалетни на публични сгради. Има ги направени от всякакъв вид материал – Дърво, шперплат, стъкло и др.

 

5. Въртящи се врати – Най–често, разбира се, тези врати се използват за публични сгради, музеи, библиотеки, банки или други.

 

6. Плъзгащи врати – Тук вече имаме такива, които се използват навсякъде. Могат да бъдат поставени там, където позволява поставянето им. Благодарение на релсите, които се поставят, могат да се поставят няколко плъзгащи врати, в зависимост от пространството.

 

7. Люлеещи се врати – Това могат да бъдат врати, отварящи се навън и съответно навътре.

 

8. Сгъваеми стоманени врати – Този тип се поставят най–често на помещения като магазини, складове или под.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *