Каталог на магазини за врати в България

Грижи се за своите врати, за да ти служат вярно

Правилна грижа за вратите

Вратите са съществена част за всяко помещение независимо от местоположението му. Цялостната визия на дома или офиса зависи от вида на вратите в него. Именно входните врати, например, първи посрещат гостите. Те са първото, което околните виждат и създава впечатление у тях. Издават стила и предпочитанията на своя собственик.

От изключително голямо значение за това как изглежда и като цяло функционира една врата, са методите, чрез които биват почиствани тя и аксесоарите по нея.
Поддържането би трябвало да е съобразено с материала и покритието на всяка врата. Ако изработката на вратата включва МДФ или ПДЧ например, не трябва да се почиства с абразивни и силни химически почистващи препарати. Чистенето трябва да се случва посредством плавни и леки движения, с мека кърпа, без всякакъв тип агресивно търкане на вратата. Използването на твърди предмети не е удачно и е възможно да породи проблем в бъдеще. Повечето хора в днешно време имат напрегнато и забързано ежедневие, но поне веднъж в седмицата е препоръчително да се отдели време на вратите в дома и офиса. Към поддръжката им спада и смазването на пантите и всички механизми. Това играе голяма роля в плавното и безшумно отваряне и затваряне на всяка врата.

Голямо влияние върху хигиената в едно помещение оказва редовното почистване и на дръжките. Поради факта, че именно те са в непрекъснат контакт с ръцете на човек, е възможно те да са и своеобразно огнище за всякакви бактерии и микроби. От полза би било извършването на честа рутинна проверка, както за скрити остатъци мръсотия, така и за наличие на ръжда.
Фактор, оказващ лошо влияние върху интериорните врати, е непосредствената близост до топлинни източници. Влажността на средата също не бива да превишава определени норми: 50% до 70%.

Ежедневната експлоатация на вратите предполага и системна грижа. Ако сте отговорни към своята собственост, тя със сигурност би Ви се отблагодарила в дългосрочен план.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.