Каталог на магазини за врати в България

Как да се справим с възникнали проблеми с вратите

Проблеми с вратите

 

Много честно след като сме закупили нова врата за хол, кухня или пък входна врата, възникват дребни ,,проблеми’’, ако можем така да ги наречем, на които не знаем как да реагираме. Автоматично това се превръща в нещо, което ни дразни и съответно започваме да го считаме като дефект или проблем на фирмата, от която сме закупили съответните врати. Но нека спрем за момент, закупувайки каквато и да било стока, ние трябва да сме запознати с начина, по които е необходимо да я съхраняваме или експлоатираме. Същото се случва и с вратите, веднага търсим отговорност в друг, а не сме се запознали с начина им на ползване.

Ето няколко лесни и същевременно необходими неща, с които трябва да сте запознати, за да не изпадате в комични ситуации, тичайки до магазина за врати с проблем като: ‘’скърцащи панти ’’.

Важно е да знаете, че движещите части на вратите като: панти, дръжки, брави и патрони е необходимо да се поддържат всеки месец със смазочна течност или спрей. Такива се продават и в магазините, от които купувате врати и във всеки строителен хипермаркет. Смазването на тези съставни части на вратите ви гарантират, че няма да чувате странни звуци от вратите си, както и това, че вратите ще издържат за по-дълъг период.

Другото важно нещо, което можете да свършите и сами е да притегнете някой разхлабен винт, например, на дръжките на вратите Ви, вместо да го оставите да повреди дръжката. Нормално е понякога при неправилна експлоатация на дръжката да се разхлабят, но това не е повод за паника.

Третото нещо, с което отново може да се справите сами е да закрепите перваз, които дали от времето дали от вибрациите пада. Това може да стане с помощта на малко безцветен силикон или лепило поставено във вътрешната част на перваза, наричана още перо, както и в канала на самата каса, в които влиза споменатото вече перо на перваза.

Сами се убеждавате, че възникналите ‘’проблеми’’ както ги наричате вие не са наистина толкова значителни и трудни за манипулация, колкото си мислите. Необходимо е просто да отделите малко време, за да се запознаете с начина на поддръжка и експлоатация на вратите в дома ви.

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.