Каталог на магазини за врати в България

Полезни съвети за правилното почистване интериорните врати

Нови интериорни врати

 

Всеки един от нас знае, че интериорните врати са незаменима част от всяко едно жилище. Било то къща, апартамент, салон за красота, болница или каквато и да е била друга сграда, наистина без врати не можем.

Ежедневната ѝ експлоатация, която извършваме допринася и за моментите, в които се налага да обърнем малко внимание и на тяхното почистване. Защото много често се замърсяват и имат нужда от допълнителна поддръжка от наша страна. Необходимите грижи, които трябва да се полагат за вратите ни зависи до голяма степен и от материала, от които са направени. В повечето случаи пазара определено ни е залят с интериорни врати, на които покритието е PVC фолио или е с ламинатно покритие. Хубавото и полезното при тях е, че се почистват изключително лесно и не са необходими скъпи препарати за това. Те могат да се почистят бързо и лесно само с влажна мека кърпа.

В случаите обаче, когато замърсяванията са по-големи и упорити, тогава може и да използваме препарат за мебели или дърво, който би придал и допълнителен блясък и красота на нашите врати. В случаите, когато сме си закупили нови врати в жилището, задължително трябва първо да прочетем и да се запознаем с инструкцията за правилната поддръжка и експлоатация на интериорните ни врати, която е посочена и от самия производител. В никакъв случай не трябва да ги третираме с неподходящи почистващи препарати, които не са предназначени за тази цел.

При използването на неподходящи препарати, има опасност да бъде наранено покритието на вратите и след това да ни се наложи дори и смяна на вратата. Така че когато взимаме препарата за почистване трябва е предназначен за тази цел. Като за стъклените ни интериорни врати най-лесно и бързо се почистват с препарат за стъкла, който може да бъде намерен във всеки един магазин. Също така трябва да обърнем и внимание на окова на врата, за който трябва също да се грижим не само да почистваме, но трябва и редовно да притягаме и смазваме с подходяща смазка.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.