Каталог на магазини за врати в България

Поддръжка на врата

Няма помещения без врата, дали апартамент, къща, склад, офис или другa сградa. Вратата и нейната сигурност са приоритет, но поддръжката ѝ също е толкова важна. Вратите са най-често пренебрегвани от гледна точка на почистване. В повечето случаи хората ги смятат за вещ, която им служи за отваряне и затваряне на дадено помещение, като чистенето остава на заден план. Най-често, оправданието е, че те не са толкова мръсни и си казват, че могат да изчакат с тази досадна задача. В повечето случаи остава незабелязано, че вратата събира доста наслоен прах, но по една или друга причина не се почиства.

Защо да почиствате вратите

Блиндираната входна врата, която е на входа на дома Ви, събира мръсотия, както по касата и крилото, така и по фрезовката. Дръжките на вратата събират много микроби, защото се използват постоянно и се пипат с мръсни ръце, а от там тръгват вируси и следват какви ли не неприятности. Затова запомнете – много важно, е за Вас и за вратите да се чистят от време на време!

Как да почиствате вратите

Ръка с ръкавица почиства дръжка на врата

За бърз и лесен начин за почистване на Вашите врати ще Ви препоръчаме да следвате стъпките:

  1. Първо дръжките задължително, а след това и крилото на вратата. На всяка една врата това са едни от най-мръсните части. За почистването може да използвате препарати за универсална употреба приложими в кухнята или за мебелната повърхност, но също и мокра кърпа понякога е достатъчна.
  2. Горната част на касата е другото място, което събира голямо количество прах и също така бактерии. Там има ъглови и заоблени ръбчета. Почистването може да стане и с мокра кърпа.
  3. Желателно е да се почисти цялостната каса и повърхността ѝ, наред с горната част и дръжките. Така ще се премахнат пръстовите отпечатъци, както и прахта, която се е събрала вратата. По този начин от цялостният ѝ външен вид ще лъха чистота и дори ще изглежда като нова.
  4. Вратата, ако ви е лакирана или дървена, след като я почистите може да я минете с препарати, имащи полиращо действие. Тогава наистина тя ще засияе!
  5. След като сте почистили вратата, задължително трябва да я минете със суха памучна кърпа. По този начин Вие удължавате живота ѝ.
  6. Не пропускайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО периодично да смазвате брави, панти и патрони!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.