Каталог на магазини за врати в България

11 страхотни цветови съчетания за врати с дървесни декори

При обзавеждането на жилището всеки се сблъсква с въпроса – какви цветове ще подхождат на кафяви врати. Обикновено неутралните нюанси са много подходящи за стаите с дървесни декори и елементи. Зелено, сиво, бяло и бежово са сред най-предпочитаните. По-топлите цветове като оранжево, кафяво, ръждиво и червено също могат да са много добър избор, но обикновено по наситените тонове са най-удачни. Това са единадесет подбрани нюанса, с които се получава невероятен ефект за интериора на дома.

Цветови съчетания за врати

Кремавото бяло подхожда най-много на вътрешни врати с кехлибарени дървесни нотки. Белите стени пък са доста очевиден избор, но най-удачните са с млечен под тон. Любим неутрален цвят на много хора е зеленото. Маслиненото е най-доброто, ако предпочитате такива интериорни врати. Подходящо е за тази комбинация дървесните декори  да са в червени, кафяви или жълти нюанси.

 

Бежово, бронзово и слонова кост са универсални. Те са добро съчетание за светли или тъмни дървесни цветове. Важна особеност в случая е да има констраст, който да подчертава вътрешните врати. Кремавите нюанси са също много красиви, но не бива да се бъркат с жълтото. То е твърде ярко за меките дървесни тонове.

 

Сивият цвят със сигурност ще направи зашеметяващо впечатление в комбинация с бледи, жълтурести декори или износена дървесина. Пепеляво и кафяво си подхождат и с черни елементи в интериора. Отново е важно да се получи контраст между интериорните врати и останалата част от обзавеждането.

 

Светло-синьо с сивеещи под тонове е чудесно в комбинация с изразителния цвят на ореха. Тюркоазения нюанс също е добър избор. Той напомня за пролетта и изглежда чудесно до врати с кехлибарени цветове.

 

Оранжевото, ръждивото и червеното са добър избор за много различни дървесни декори. Може да се експериментира с землисти червени и оранжеви нюанси, като този пастелен тон.

Дано тези идеи да са ви вдъхновили за избора на комбинации за цветовете на интериорните врати и останалата част от обзавеждането.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.