Каталог на магазини за врати в България

История, материали, модели врати

Богатата история на вратите започва от Египет. Първоначално са били изработвани са от висококачествена дървесина, поради което са се запазили с векове. С римските и гръцките модели се въвеждат различни варианти – единични, плъзгащи се, двойни или дори, сгъващи се.

Изработка на врати

Постепенно се редуват различни начини на изработка. В Китай започва изработката на автоматизираните врати и тези с вградени сензори. Най-старите може да видим в Милано – в базиликата Sen Ambrogio. Вратите, които са били изработени по времето на Барока и Рококо, сега са исторически паметници. Докато тези, които днес наричаме класически, се появяват през 70-те.

Вратите са елементи от конструкцията на дома, които трябва да са съобразени с мястото. Първият допир до жилището е входната врата. Има поверия гласящи, че по-пътя ѝ не трябва да има кофи за отпадъци, бордюри, прегради, дървета и храсти.

Повечето градски жилища имат един вход, докато самостоятелните къщи имат и друг вход, освен централния.

Материали за изработка на врати

история на изработка на вратите

Естествените материали са за предпочитане при изработката им, като допълнение може да се прибавят различни орнаменти от метал или стъкло. Материалът от орех и дъб е известен със силата и здравината си, бил е и остава най-използваният материал за изработка.

В днешно време имате голям избор от материали и модели. При плъзгащите врати нямате толкова стабилна изолация на шум и температура, в това число и заключване. При стъклените врати има една линия на елегантност, предаваща се и на помещенията, без да се нарушава уединението, изискващо се от някои от тях. Предназначението им е да разделят пространствено площта, а и да са под някаква форма, топло и шумоизолатори. Те доставят необходимата доза стил и спокойствие, правейки помещенията завършени. Изборът трябва да бъде съобразен с интериора на помещението.

Преди да пристъпите към смяна на старата врата с нова, е хубаво да потърсите информация за изработката, материала, предимствата и разбира се – Вашата сигурност, от специалист, който адекватно да отговори на абсолютно всичките Ви запитвания. Това е покупка, която не се прави всеки ден, затова заложете на качество и сигурност.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.