Каталог на магазини за врати в България

История, материали, модели врати

Богатата история на вратите започва от Египет. Първоначално са били изработвани са от висококачествена дървесина, заради която са се запазили с векове. С Римските и Гръцките  модели се въвеждат различни варианти – единични, двойни, плъзгащи се или сгъващи се.

Изработка на врати

Постепенно се редуват различни начини на изработка. В Китай започва изработката на автоматичните врати и  вратите със сензори. Най- старите  може да видим в Милано – в базиликата  Sen Ambrogio . Вратите, които са били изработени по времето на  Барока и Рококо, сега са исторически паметници. Моделите, които днес наричаме класически, се появяват през 70-те.

Вратите са елементи от конструкцията на дома, които трябва да са поставени на подходящо място. Първият допир до жилището е входната врата. Поверията  гласят, че по-пътя ѝ не трябва  да има кофи за отпадъци, бордюри, прегради, дървета и храси.

Повечето градски жилища имат един вход, докато самостоятелните къщи имат и друг вход, освен централния.

Материали за изработка на врати

история на изработка на вратите

Естествените материали са предпочитане  за изработката  им, като допълнение може да се прибавят различни орнаменти от метал или стъкло . Материалът от орех и дъб е известен със силата и здравината си, бил е и остава най-използваният материал за изработка.

В днешно време  имаме голям  избор  от материали  и  модели. При плъзгащите врати нямаме добра шумо и топло изолация, както и стабилно заключване. При стъклените врати добавяме елегантност в помещението,  без да нарушаваме уединението, което някои помещения изискват. Предназначението им е да разделят помещенията, да са топло и шумо изолатори. Те дават нужната доза спокойствие и стил, правят помещенията завършени. Изборът трябва да бъде съобразен с интериора на помещението .

Преди да пристъпите към смяна на старата врата с нова, е хубаво да потърсите информация за изработката, материала, предимствата и разбира се – вашата сигурност, от специалист, който може да отговори на всичките ви запитвания. Това е покупка, която не се прави всеки ден, за това вложете в качество и сигурност.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *