Каталог на магазини за врати в България

Алуминиеви врати

Информация за алуминиевите вратиВинаги възниква въпросът: какъв вид врати да изберем, когато правим ремонт? Обхватът на пазара е доста голям. Най-популярни са оказват дървените врати или тези, изработени от дървесен материал. Много е информацията за тях, техните предимства и недостатъци. Вариантите също са много – по-евтини, по-скъпи, по-качествени и т.н.

През последните години все по-голяма популярност набират алуминиевите врати. Те могат да се окажат голям конкурент на дървените врати.

Информация за алуминиевите врати

Алуминиеви врати са устойчиви и трайни. За разлика от същите продукти от дърво, алуминиевата врата не се променя от различните температурни амплитуди, високата влажност или агресивната външна среда. Въпреки това, има възможност и тя да се повреди, все пак няма нищо вечно.

Ако възникне някакъв проблем с дървена врата, трябва да намерите фирма, която да ремонтира проблема, това е така и с алуминиевите. Разликата е, че ремонта на алуминиевата врата е по-евтин, отколкото на дървената.

Въпреки факта, че алуминият е мек метал, вратите на този материал са с висока якост. Това се дължи на факта, че производители използват специални профили. Силата на алуминиеви врати надвишава силата на същите продукти, произведени от дърво. Предлагането на алуминиеви врати е изключително голямо. В магазините има различни дизайни и цветове. Това е още едно предимство на алуминиеви врати в сравнение с дървото.

Алуминиевите врати, както обяснихме и прочетохте, са изработени от много стабилен материал и са изключително здрави. Те са лесни за поправяне. Нещо повече, алуминиевият материал позволява да се реализират и най-смелите фантазии и желания на клиентите, т.е. да се избере различна форма, дизайн и цветове, приятни за окото на купувача. Стойността на продуктите е ниска.

Според нас те са най-подходящи за бани и мокри помещения. Не е удачно да се монтират на всяко едно помещение, тъй като стоят по-стерилно и с тях не може да се постигне комфорт, уют и топлота на жилището. Много добър вариант е комбинацията, при която за мокрите помещения се монтират алуминиеви, а на другите стаи се поставят HDF-интериорни врати в същия цвят.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *