Каталог на магазини за врати в България

С какво е подходящо да боядисаме старите интериорни врати?

Знаете, че няма как да избегнете периодичното обновяване на жилището си. Това се случва в период от няколко години. Преди всичко, включва освежаване, под формата на пребоядисване на стените, но защо тогава не обърнете нужното внимание и на вратите си? Разбира се, не всеки има заделени средства за подмяната им, но пък не изисква много да се боядисат наред с останалата част от жилището. Така ще им дадете нов външен вид, а и ще спечелите, защото ще преобразите цялостно интериора, а добавяйки и декорация, няма да познаете домът си. Всеки един ремонт дава заряд и изпълва цялото семейство с живот и оптимизъм. Все неща, изключително важни за психичното и физическото състояние на човека. Така, по същество – какво е нужно за начало? Боя!

Видове бои за врати

интериорна врата - боядисване

На първо време се запознайте с различните варианти. Сред тях са акрилни, алкидни или алкидни емайл лакове.

Имате стари интериорни врати, които са от дървен материал, тогава е необходимо да вложите малко повече. Изтъркайте първо със шкурка, захабената лющеща се боя, докато видите ясно естествените форми на дървото. След тази процедура, идва ред и на лака. Необходимо е той да бъде за вътрешно използване, нюансиращ или прозрачен. След нанасянето проветрете! Ролята му е ключова – запечатва и изкарва на показ истинската красота на материала. Плюса тук е, че няма да се затрудните в нанасянето му, ще изсъхне и изпари бързо, а за минус можем да посочим естествено цената. Разбира се, няма как да очаквате чудеса от евтини продукти.

Сред най-използвани сред потребителите са лаковете с алкидна основа и емайл. Те поддържат разнообразни цветове, като гарантират постигане на трайно покритие. Обаче имат минус – остра миризма, която би се изпарила след 24 часа или повече. Алергичните реакции от изпаренията не са рядкост. Препоръчва се да боядисвате на чист въздух, а ако все пак нямате тази възможност, ограничете достъпа до стаите и си сложете качествена защитна маска!

Боядисване на интериорни врати

Вариант, който е удобен и най-вече безопасен, е третиране на интериорните врати с така известните – акрилни бои. Тук ще бъдете спокойни за миризмите, те не съществуват! Резултата обаче не е достатъчно удовлетворяващ, защото е нетраен. Полученото покритие няма да е с висока устойчивост. Ако очаквате гланц, тази боя не е Вашата, защото тя се характеризира с матов завършек. Все пак може да постигнете лъскавина и блясък, чрез лак, нанесен отгоре. Предимството е , че нямате граници, касаещи цветовете и ще откриете този, който най-подхожда на дизайна.

Постигнете желания резултат, без да се тревожите, дори да изберете продукти с интензивност в мириса. Само вземете нужните мерки, указани на опаковката!

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.