Каталог на магазини за врати в България

Интересни факти за вратите, които не знаете

Вратите са много важна част от интериора на всяко едно жилище

Обикновено хората не обръщат внимание на вратите, до момента в който не започнат извършването на ремонт и не настъпи тяхната смяна. Изборът им не трябва да се подценява, защото от това зависи жилището Ви да изглежда стилно и уютно и да Ви бъде приятно в него.

Доста често клиентите не са запознати с особеностите на вратите и най-вече с необходимите строителни отвори, в които да бъдат поставени. Повечето клиенти смятат, че съществуват врати със стандартни размери, но това не е така. Предлагат се различни размери на крила и на каси. Обикновено в стандартни размери са вратите само във височина. Това не бива да Ви притеснява, освен ако отвора не е доста по-голям от необходимото, защото в такъв случай е необходимо неговото намаляване. Ако отвора е по-нисък това не е проблем, доста често крилата се подрязват във височина, за да паснат на Вашия отвор.

Преди да започнете да избирате модели, много полезно би било да се запознаете с отворите, с които разполагате. Това ще улесни и Вас и служителите в избора Ви на перфектните врати.

Вътрешни врати

Важен фактор е цената на вратата

Много често клиентите очакват да бъдат ориентирани в твърда цена. Това е много относително, тъй като цената се определя от редица фактори, а именно: производител, материал на изработка, остъкляване – ако има такова, покритие на самата врата и най-важното, което определя цената е големината на касата. Тя се определя от дебелината на Вашия зид и е много важно да сте наясно с размера на зида преди да търсите врати.

При входните врати също има редица интересни фактори. Предлагат се изцяло метални врати с фиксирани каси или изработени от MDF панели и с регулируема каса, която обхваща целия зид. Много важно е и къде ще се поставя вратата. Ако тя е за външни условия трябва да потърсите врати с UV защита, които няма да имат изменения от атмосферните условия с времето.

Много често срещано е желанието на клиентите да запазят старата си дървена врата и да поставят втора входна. С поставянето ѝ смятат, че така ще се увеличи шумо и топлоизолацията на жилището. В такъв случай за препоръчване е поставянето на метална врата с фиксирана каса. Тя ще осигури както сигурност, така и шумо и топлоизолацията, от която се нуждаете. Ако желаете да премахнете старата врата за препоръчване е поставянето на блиндирана врата. Тя има изключително добра шумо и топлоизолация и касата се регулира според дебелината на зида.

Входна врата

Непознат за повечето хора термин е уширението

То се поставя, ако зида е прекалено голям и стандартните размери на касите няма да го покрият. Също така, ако зида е с големина между две каси или има големи кривини по стените. За входните врати с фиксирана каса също може да се постави уширение и первази, които да облекат зида. За да не е необходимо неговото измазване и вратата да има завършен вид.

За панелните жилища, които имат лята метална каса също има решение. То е поставянето на интериорни врати без да е необходимо демонтаж на металната каса. На пазара се предлага т.нар. каса панел, която облича металната каса.

Има много важни фактори, с които е необходимо предварително да се запознаете преди да направите избора и покупката на Вашите врати.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.