Каталог на магазини за врати в България

4 неща, които не знаете за касите на вратите

Ако, Вие като много други, смятате, че касата на вратата е просто обикновена дървена рамка в стената, която държи вратата с комплект панти, тогава трябва да помислите отново. Касата на вратата играе важна роля за самата врата и функциите ѝ. Определено предназначението ѝ, не само естетично, но и е да носи цялата врата, така че е важно да помислите с какъв тип каса сте избрали да се монтира Вашата врата. Ако е подбрана с вкус, то Вие ще имате един стилен и завършен вход.

Можете да избирате от прости, необработени стандартни рамки до по-модерни рамки без нишки.

Ако търсите специални функции на вратата, тогава трябва да помислите за цялостни решения, както с врата, така и с рамка в пакет. Ако изберете плътна врата, в определен цвят или допълнително нанесена боя по нея, тя се превръща в приятно едно цяло, в случай, че поставите и рамки от същия материал или цвят.

1. Перваза и рамка не са едно и също

Первазите, които рамкират вратата, с лъскави стилни повърхности или с класически профилирани повърхности, често се наричат рамки. Но те нямат нищо общо с рамката – това са облицовки, които крият прехода между стената и касата. Рамката седи вътре в стената, а най-важната ѝ функция е да носи вратата. Това помага на вратата да работи по предназначение.

2. Касата заглушава звука

Разбира се, ако търсите врати, които заглушават звука между помещенията, трябва да изберете шумозаглушаващи врати. Но не забравяйте да изберете и звукопоглъщаща каса! Звукът обича да преминава през стандартната рамка, така че трябва да изберете каса с уплътнителна лента, така че вратата и рамката да пазят от шума навън.

Каса

3. Различни стени? Изпробвайте регулируеми каси!

По-старата къща има уникален чар, за които допадат много на купувачите на жилища. Но с чара идват и малките тънкости, които често създават проблеми в проекта за обновяване. Може би, има разлика във височината на пода или отворите на вратите с различни размери – това може да се реши с регулируеми каси, които да бъдат съобразени с дебелината на стената и възможните ъгли на монтаж.

4. Обърнете внимание на нишките

Преди да купите нови каси, помислете за инвестиране в такива без влакна. С периода на експлоатация, те могат да станат видими, под формата на жълти или други петна върху первазите, които идват от цвета. С рамка без нишки, не е нужно да пребоядисвате или подменяте заради грозните петна, които нарушават стилния, естетичен вид на вратата. Дългосрочният план е от значение, не само при вратите, но и с всяка покупка, предназначена за продължително ползване.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.