Каталог на магазини за врати в България

Кафявата врата в интериора

Тъмния цвят в нашето жилище или квартира е много често срещан през последните години.

Кафевият цвят е много популярен в  оформлението на интериорния дизайн. Той е цвят, който символизира надеждност, стабилност и домашен уют. По време на Средновековието кафевият цвят е бил символ на богатство и благородство. Доказано е, че той влияе много благоприятно на здравето на хората. Кафявата врата може да бъде поставена и в помещения, където живеят хора с отслабен имунитет, повишена тревожност, недостатъчно физически сили и др. Този цвят и неговите топли разновидности мигновено премахват стреса.

Той е подходящ за следните стилове: класически, модерен и хай-тек. Освен със стила, той може да се комбинира добре и с цвета на стените или тавана.

Има няколко варианта за съчетанието на кафявата врата с интериора:

Плавен преход:

Използвайки го, ние не получаваме рязък контраст между цветовете, а един цвят, който плавно преминава към друг.

Рязък преход:

Добро съчетание със бели и сиви тонове на тавана или стените.

Интериорна врата

Една цветова гама:

Ако интериорната врата е в кафяв цвят, то мебелите и по-голяма част от другите мебели от интериора трябва да бъдат в същия цвят.

Кафевият цвят, тъмен или светъл, е много подходящ за гостни или кухни, където е желателно да има спокойствие и уют. Тъмно кафевите врати и такова подово покритие е добре да бъдат  използвани в помещения, където има много добро осветление, с големи прозорци високи тавани. Такива врати биват следните цветове: Венге и Тъмен Орех.

Светло кафевите врати изглеждат добре и в класически, и в съвременен стил. Те придават на помещенията уют и спокойствие. Те биват следните цветове – Златен дъб и Светъл Дъб. Такива
врати отлично се вписват в класическия интериор на гостни, коридори и спални. При правилно съчетание, те допълват дизайна и допринасят за нашия комфорт.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *