Каталог на магазини за врати в България

Кафявата врата в интериора

Тъмният цвят в нашето жилище или квартира е много често срещан през последните години.

Кафявият цвят е много популярен в оформлението на интериорния дизайн. Той е цвят, който символизира надеждност, стабилност и домашен уют. По време на Средновековието кафявият цвят е бил символ на богатство и благородство. Доказано е, че той влияе много благоприятно на здравето на хората. Врата, в този стандартен цвят, понякога се използва за помещения, където живеят хора с отслабен имунитет, повишена тревожност, недостатъчно физически сили и др. Този цвят и неговите топли разновидности мигновено премахват стреса. Той внася уютна атмосфера и хармония, стига да е добре комбиниран в останалата мебелировка.

Той е подходящ за следните стилове: класически, модерен и хай-тек. Освен със стила, той може да се комбинира добре и с цвета на стените или тавана.

Има няколко варианта за съчетанието на кафявата врата с интериора:

Плавен преход:

Използвайки го, Вие не получавате рязък контраст между цветовете, а плавно и ненатрапчиво преминаване в друг тон.

Рязък преход:

Добро съчетание със бели и сиви тонове на тавана или стените.

Интериорна врата

Една цветова гама:

Ако интериорната врата е в кафяв цвят, то мебелите и по-голяма част от другото обзавеждане на интериора трябва да бъдат в същия цвят.

Кафявият цвят, тъмен или светъл, е много подходящ за гостни или кухни, където е желателно да има спокойствие и уют. Тъмнокафявите врати и такова подово покритие е добре да бъдат използвани в помещения, където има много добро осветление, с големи прозорци високи тавани. Такива врати биват следните цветове: Венге и Тъмен Орех.

Светлокафявите врати изглеждат добре и в класически, и в съвременен стил. Те придават на помещенията уют и спокойствие. Те биват следните цветове – Златен дъб и Светъл Дъб. Такива врати отлично намират своето място в класическия интериор на гостни, коридори и спални. При правилно съчетание, те допълват дизайна и допринасят за нашия комфорт.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.