Каталог на магазини за врати в България

Правилият подход за избор на врата

Особено труден става избора на врата за къща, защото тя трябва да издържа и на лошите метеорологични условия на времето.

Дървени или метални врати

Изцяло дървените врати са изключително привлекателни и впечатляващи на външен вид. Но в течение на времето от дъжд, вятър, слънце или сняг, те започват да се раздуват. Като в повечето случаи много бързо изгниват. При металните врати на първо впечатление изглеждат вечни, но и те с течение на времето започват да корозират и след това бавно да се разпадат. Затова като решим да си сменяме или те първа да купуваме входна врата за къща, трябва внимателно да проучим какво се предлага в днешно време на пазара. Защото с годините навлизат все нови и нови модели. От друга страна новата врата трябва да е изработена от качествени материали, за да може да се затваря и отваря добре и да изолира и уплътнява добре.

Материали за вратите

Материалите са наистина от голямо значение за качеството и живота на вратата. Не е препоръчително да се захласваме по красивите дизайни на врати, но с не качествени материали.

На първо място дървените врати са класика. Те са изключително масивни и когато е нанесен и подходящ защитен лак са добро решение за дълъг период от време. Друг вариант са стоманените или така наречени метални врати, които са много по издръжливи спрямо дървените.

При металните и цената е изключително ниска и достъпна за всяко едно семейство. Като моделите могат да бъдат от класически до напълно модерен и различен стил. Затова и на пазара се предлагат и изработват различни модели, цветове в различни размери спрямо мястото, на което ще се монтират. Също така спрямо посоката на отварянето може да си поръчаме вратата по наши размери и в посоката на отваряне, която ние желаем. И другото предимство при металните входни врати, е че те имат допълнителна UV защита на самото покритие.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.