Каталог на магазини за врати в България

Защо да си вземем блиндирана врата?

Ако търсите максимална защита за Вашият дом, то несъмнено трябва да се насочите към блиндираните врати. Именно защитата и сигурността са основното предназначение на входните врати, за това трябва много внимателно да направите изборът си при търсенето на този вид врата. Нека да характеризираме какво всъщност представляват блиндираните врати. Блиндирани буквално може да се определи като – бронирани, което всъщност само по себе си означава непробиваеми.

Какво представляват блиндираните врати?

Блиндираните входни врати представляват две MDF фрезовани плоскости с лаково или ламинатно покритие и каси от прахово боядисан метал. Пълнежът на крилото може да бъде от минерална-каменна вата, която е най-добрият топло и шумоизолатор. Ако това е важно за Вас, следващият срещан е полистирен пълнеж, метално оребряване и метален лист. По крилото са разположени активни, различни на брой шипове, които се активират при заключване и пасивни шипове, които влизат в касата при затваряне на вратата. Което значи, че при евентуално разбиване на пантите, не може да бъде отворена вратата. Блиндираните врати са подсигурени с висококачествени заключващи системи, обикновено с ямкова и секретна ключалка. Друго предимство на този вид врати е, че те са с регулируеми каси, които обхващат целият зид от двете му страни, което я прави още по-здрава и устойчива.

Блиндирана врата

Блиндираните врати и обикновените входни врати

По всички параграфи блиндираните врати превъзхождат стандартните входни и металните врати. Ако имате нужда от по-голяма сигурност и защита не се колебайте да се насочите към този тип врати. Ако сте с две обикновени входни врати, съветваме ви да ги замените с една блиндирана, тъй като две обикновени врати, да не кажем и три, не биха затруднили най-опитните крадци.

Не на последно място бихме Ви посъветвали да оставите на специалистите монтажната дейност, тъй като това е важен момент и не бива да бъде подценяван, защото ако не бъде поставена правилно, то тя няма да бъде напълно ефективна.

Закупуването на блиндирана врата е доста надеждна и дългосрочна инвестиция. За това при закупуването ѝ трябва да се подходи много прецизно и внимателно. Трябва да я изберете да бъде достатъчно надеждна, с добра изолация. И накрая, но не на последно място с добър външен вид – цветово и като модел, защото все пак именно тя, ще ви посреща и изпраща всеки ден.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *