Каталог на магазини за врати в България

Препоръки за входна врата – мечта!

Входната врата е нашия облик на дома – нашата визия и атмосфера, затова когато става дума за подмяна или поставяне на ново жилище за врата на вход, първите няколко важни стъпки, към които трябва изцяло да се придържате са:

Материал

Има много видове, които се поставят и изработват за входните врати. Със сигурност метала и стоманата са най-здравите и подсигурени за дома ни материали, но кое е по-добре – да сме напълно защитени и спокойни, или да си поставим панел, като МДФ, ХДФ, от ситно пресовани частици, което покритие имитира дървесни шарки и ни кара да се чувстваме удовлетворени.

Разбира се, че е по-добре да сме в безопасност, сега се предлагат и метални врати, с покритие от PVC фолио, което имитира типични дървесни елементи. Каквото и да предпочетете, 2-та стъпка ще Ви накара да размислите за по-здравите врати, имайки тях, а именно:

Заключващите механизми

Те играят много важна роля в защитата на семейството ни, затова не трябва да се прави компромис относно тях. Има два вида заключване – електронно и механично. И в двата случая се монтират на врати и са достъпни, като имате предвид, че производителите сега поставят и допълнителни ключалки като – скрити резета, пасивни шипове, допълнителен „върток” за заключване, алармени системи и др. Отделете малко повече парични средства, но запазете спокойствието на вас и вашите близки.

Входна врата - заключване

Изолация

На последно място се вписва в нашата статия, но в никакъв случай не го заема. Много е важно да знаете, че когато неприятния шум от съседите, студа и миризмите, носещи се от кулинарното ястие на съседката навлезе в дома, тогава дискомфорта за всички става голям и нетърпим.

Пчелната пита, полистирена, полиуретановата пяна, минералната вата са една част от звукоизолационните материали, които се заработват за входни врати. Информирайте се от компетентен служител, коя по-добра и надеждна и изберете вратата по тези характеристики. Без съмнение няма да сгрешите и ще се наслаждавате на едно добро решение за години напред – вашата входната врата мечта.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *