Каталог на магазини за врати в България

Важна част от вратите – Касата

Ако вие като много други мислите, че касата на вратата е просто обикновена дървена каса в стената, която държи вратата с няколко панти, тогава трябва да помислите за това. Касата играе важна роля за самата врата и нейните функции.

Богат избор на каси за врати

Смята се, че касата носи цялата врата и затова е важно да се помисли какъв тип каса избирате, за да монтирате вратата си. Можете да избирате от прости, необработени стандартни каси до по-напреднали каси. Каквото и да изберете, всички интериорни каси на вратите имат регулируеми первази, което ви позволява бързо и лесно монтиране на вратата.

Врата

Ако търсите специални функции във вратата, тогава трябва да мислите за цялостни решения с врата и каса в пакет. Ако изберете масивна врата от дърво или с боядисана повърхност, подходящо би било, касата да е от същия материал или в същия цвят. А когато избирате вратите, имайте в предвид, че касите, които оформят вратата, са или с лъскави чисти повърхности или класически профилирани повърхности.

Шумоизолиращи врати

Касата е вътре в стената и най-важната ѝ функция е да носи вратата. Така тя подпомага за гаранцията, че вратата функционира правилно и по предназначение. Ако търсите врати, които поглъщат звука между помещенията, са Ви необходими шумозаглушителни врати с фалц. Но не забравяйте да изберете и звукоизолираща каса. Звуците обикновено се правят чрез стандартна каса и затова трябва да изберете каса с уплътнителна лента, така че вратата и касата да издържат.

В по-старите къщи, които имат уникален чар, на които много купувачи на жилища попадат, са с криви стени. Това често създава проблеми в проекта за ремонт. Най-вече разликата е очевидна във височината на пода, както и в отворите на вратите, които са с различни размери. Тези проблеми могат да бъдат решени с каса. Тя може да бъде адаптирана към дебелината на стените и всички наклонени ъгли.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.