Каталог на магазини за врати в България

Каква е разликата между MDF и HDF

Кой е по-добрият материал

Ще разгледаме и двата материала и ще направим кратък обзор, кой е по-добрият сред тях.

MDF плоскости

Medium Density Fibreboard или MDF (Плоскости със средно ниво компактност на частиците) представлява материал от фини дървесни влакна, които са пресовани и свързани при много висока температура. Предимството при този материал е, че покритието е много гладко, тъй както е направено от изключително фина консистенция. Материалът не се рони, защото е много добре запечатан и заради това е подходящ за изработката на многообразни елементи. Безопасен и хигиеничен материал е заради устойчивостта си от гъбички и микроорганизми. Този материал е по-евтин от HDF и от естественото дърво, заради това е толкова често срещан в нашия бит и дом.

HDF плоскости

High Density Fibreboard или съкратено HDF (Плоскости от частици с висока плътност) е материал с много високо качество. Означава, че плоскостта е направена от фибри с голяма плътност и притежават голяма издръжливост. Естествен материал, който е произведен от естествена дървесина под формата на дребни частици. При него температурата и налягането при обработката са по-високи сравнение с MDF, които фибри са сухо пресовани. Както материала така и смолите и лаковете, които се използват са от естествен произход. HDF е материал подобен на MDF, но технологичният процес е максимално подобрена. HDF като продукт е много дълго устойчив във времето и плътността им е значително по-голяма. Този материал печели все по-голяма популярност, поради голямото си приложение в много области и високото гарантирано качество.

Сравнение между различни плоскости за врати

Изводът

При избора си на врати заложете на качеството, защото това е покупка, която с години наред ще притежавате. Заради това заложете на изработката от HDF. Този материал превъзхожда MDF с:

  • по-висока плътност на фибрите
  • издръжливост
  • здравина
  • по-висока влагоустойчивост

Не си мислете, че не можете да си ги позволите. Пазара на врати предлага производители, които работят с ниска надценка. Заложете на фирма, която е доказала с годините, че се грижи за Вашия избор и Ви предлага най-доброто.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.