Каталог на магазини за врати в България

Видове изолации за входни врати

Когато решим да сменяме входните вратите с нови, обръщаме внимание на визията и качеството най-вече. Хубаво е обаче да помислим как и какъв е материалът на изработката им и с каква изолация са. Има няколко вида изолации.

 

Минералната вата.

Тя осигурява термо и шумоизолация, а също е и пожароустойчив материал. Този изолационен материал би ни спестил много средства, които бихме дали за сметките за ток. Ако се спрете на нея, то е сигурно, че ще си възвърнете направената инвестиция в най-кратък срок. Mинерална вата е непромокаема и устойчива на химикали и микроорганизми. Това е много издръжлива изолация, ограничаваща развитието на микроорганизми. Тя също така е и рециклируема. Произвежда се от камъни с вулканичен произход. Свойствата ѝ са трайни и не се променят с времето.

Минералната вата има още едно свойство, което е паропропускливост. Което позволява на стените и на самите помещения да ,,дишат“. Това е значително предимство спрямо другите изолационни материали. Всичката пара, образуваща се вътре в помещението, може спокойно да мине през този материал извън жилището.

Изолации на входна врата

Друг тип изолация при вратите е Полистиренът или още може да го наречем Стиропор. Полистирен, това е нефтен продукт, ароматен полимер и една от най-разпространените пластмаси в индустрията. Той съществува навсякъде около нас под различна форма, като например:

  • чашите за безалкохолно;
  • фурни;
  • микровълнови;
  • прахосмукачки и много други.

Най-важното качество на този материал е лекотата поради съдържанието на около 95% въздух, лекотата и неговата неутралност, като няма склонност да влиза в реакции с други материали.

Друг изолационен материал при входните врати, който трябва да споменем е пчелната пита. Този тип изолация представлява пресовани дървесни елементи, които се подреждат под формата на пчелна пита. В оформените жлебове се задържа въздух като в джобчета, който е добър топлоизолатор. Дървото е добър изолатор, в джоба се запазва стандартната температура и изолира помещението. Вратите с този тип изолация са леки, крилата увисват рядко и се затварят по-безшумно.

Всеки тип изолационен материал си има както плюсове, така и минуси. Добре е да обърнем особено внимание на това, при закупуването на врата.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.