Каталог на магазини за врати в България

Съвети как да освежите старите интериорни врати

Стари захабени интерирни врати

Почти във всеки дом има най-малко една скучна интериорна врата със спешна нужда от обновяване. Придайте на дома си по-елегантен и модерен щрих, без да се налага да похарчите цяло състояние.

Съвет 1

Сменете аксесоарите

Ако смятате, че вратата е в добро състояние и се нуждае само от малко промяна, сменете аксесоарите. Новите дръжки или старомодните от антикварен магазин ще ѝ придадат уникален вид. Можете също така да промените пантите, да добавите чукче или да направите люлееща се врата за Вашия домашен любимец. Това е минимална инвестиция, но ще промени външния ѝ вид.

Съвет 2

Сменете стъклата

Ако имате стъклена интериорна врата, смяната на стъклата ще ѝ придаде свеж вид. Прозрачното стъкло пропуска повече естествена светлина, докато полупрозрачните стъкла осигуряват повече уединение и са добър избор за бани и спални.

Съвет 3

Украсете ги с метални елементи

Ако искате да придадете на интериорните си врати модерен вид, украсете ги с метални елементи. Сменете дръжката или касата на вратата, за да внесете нов облик. Ако не сте сигурни, какво да правите, консултирайте се с професионалист. Купете всички елементи, които искате да добавите, и малко индустриално контактно лепило.

Съвет 4

Подчертайте външния ѝ вид

Ако имате антикварна интериорна врата, подчертайте външния ѝ вид. Шлифоването на грубите ръбове и премахването на стария слой боя и лак, ще помогне да се премахне износената и суха дървесина, така, че дървото, да може да бъде покрито на следващия етап нанесете боя или лак.

Съвет 5

Инсталирайте декоративни елементи

Индия има древна традиция в проектирането и създаването на конструкции от ковано желязо. Можете да намерите работилница, която да изработи декоративни елементи за, Вас и след това, да ги инсталирате на вратата си. Тази перфектна комбинация от дърво и желязо е подходяща за входната врата.

При редовна поддръжка Вашата интериорна дървена врата, може да издържи десетилетия. Обръщайте внимание на всеки детайл и смазвайте редовно обкова – 90% от проблемите с него идват от неправилна поддръжка.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.