Каталог на магазини за врати в България

Сигурността на първо място

Човек може да прави компромиси с много неща. Ако опре до спестяване на разходи, дори е склонен да пренебрегне всички удоволствия. Но сигурността не е нещо, от което човек трябва да пести. Тя е необходимо да се възприема като инвестиция в бъдещето, която има за цел да предотврати по-големи загуби.

Иновациите в дигиталния свят навлизат с бърз темп и се налагат във всички сфери на дейност. Сигурността в наши дни разчита до голяма степен на приложения и различни системи, които се контролират посредством интернет връзка и различни smart устройства. Подобни заключващи системи могат да бъдат поставени и на входните врати, без да е от значение, дали те са метални или от дървен материал.

Отключване с карта или чип

Otkluchvane S Karta

При електронните системи за сигурност начинът за отключване може да бъде различен, но принципът е един и същ. Отключването се задейства чрез носител на информация – той може да бъде чип, карта или друг вид носител. При контакт със системата тя разчита информацията и вратата се отваря.

Безконтактно отключване

Otklucvane S Prilozhenie

Безконтактно отключване се осъществява чрез различните приложения, които се използват посредством мобилните телефони. Връзката се осъществява с Bluetooth, а ако телефонът няма батерия или не е под ръка, входнта вратата има и втори вариант за отключване, чрез ключ. Мобилният телефон позволява и дистанционен достъп до дома. Ако има неочаквани гости или възникне проблем в дома, а собственикът не е на адрес и се налага да подсигури достъп, това може да се направи чрез мобилния телефон. С помощта на приложение собственикът може да задейства отваряне на вратата на дома си, дори и от километри разстояние.

Рискове при системите за заключване

Всички тези системи осигуряват по-високо ниво на сигурност и спокойствие у ползвателите им, удобни са и са лесно използваеми от всеки. За съжаление обаче крият и много рискове. Системата трябва да има достъп до постоянен източник на електроенергия. В случай на прекъсване на захранването системата може да бъде блокирана или по-неблагоприятния вариант – входната врата да остане отворена. Ако има спад на напрежението в мрежата отново може да стане проблем. Застраховка срещу такива рискове е поставянето на стабилизатор. Опасност има и от „хакване“ на системата. Рядко се допуска пробив, понеже са необходими скъпо струващо оборудване и много високо ниво на знания, но риска не е за подценяване.

Сигурността на всеки дом не трябва да се подценява и нейното подсигуряване е едно от най-важните неща. Пазарът е пълен с различни предложения, но преди да се направи избор е нужно обективно да се преценят предимствата и недостатъците всеки вариант. Понякога и най-високотехнологичната система за сигурност може да бъде преодоляна по-лесно и от обикновен ключ.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.