Каталог на магазини за врати в България

Суеверия за входните врати

Антре огледало

Входните врати присъстват във всеки един дом. Интересното е, че вратите заемат своето място в сферата на духовното. Обвързани са със суеверия, на които хората отдават значение, както ежедневно, така и по специални празници.

Ще Ви покажем най-популярните вярвания свързани с вратите, а всеки сам ще прецени, дали да им обърне внимание.

С ляв или десен крак ще пристъпите?

Пристъпването напред, през вратата, с десен крак, е едно от най-популярните суеверия. Предполага се, че е на късмет, а обратното повелява, че денят няма да е продуктивен, а пълен с неприятности. Колко и странно да Ви звучи има много суеверни хора, които се връщат обратно, за да излязат повторно през прага, но този път с десния крак.

Връщането не е на хубаво!

Има и други поверия, гласящи, че не е добре да се връщате обратно, защото това води до нещастие. Забравянето на нещо, за което няма как да не се приберете отново, води до притеснения. При излизането прекрачете прага на вратата с десния крак и хвърлите щипка сол, назад с дясната си ръка. Така ще неутрализирате злата поличба.

Още от старо време се смятало, че използващите предимно лява ръка са вещери или магьосници, а дясната ръка се считала за извор на сила и решителност. Може би, затова е и негативното отношение към лявата страна. Примерно, ако сте объркали краката на излизане и нямате сол в себе си, можете да направите три завъртания около себе си в обратната на часовниковата стрелка страна, за да изчистите лошата енергия.

Носете сладко, когато отивате на гости!

Когато искате да се случи нещо с добър край, може би, важно събитие за Вас, освен излизането с десния крак, е необходимо малко захар да си вземете в джоба на дрехата, която да остане там, чак до вечерта. Дали, някой се е замислял, защо когато ходим на гости даряваме нещо сладко, това не е лишено от смисъл. Така, заявяваме, че намеренията и подбудите ни са чисти.

Преминавайки през входната врата с празни ръце, когато сте поканени на гости, оставя неприятно впечатление у домакините.

Огледало до вратата

Задължително при входната врата сложете огледало! Ваши познати или съседи, невинаги имат добри мисли, но поглеждайки се в огледалото, всички те ще се върнат обратно при него, без да Ви въздействат.

Символи по вратите

Imel Kitka

На вратата е добре да има подкова или метличка за късмет и уют в дома, а по празниците винаги украсявайте с подходящи декоративни предмети, за да подобрите в положителна посока атмосферата в дома си. Не забравяйте, че когато давате положителна енергия, след това и получавате такава. Погрижете се за това, започвайки от входната си врата!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.