Каталог на магазини за врати в България

Тенденции на интериорните врати

Цветове, дизайни и стилове на интериорните врати

Изборът на интериорна врата, която достига до тавана, означава да изберете неочаквана, оригинална и сценографска хипотеза. Вратата е много тънка, а околната среда по-елегантна. Светлината между стаите се разпространява по-добре и в по-голямо количество.

Широки врати: с този тип врати дизайнерите са полудели

Ще забележите това, като разглеждате списания и разглеждате сайтове за мебели и блогове: днес стилът на интериорен дизайн на дома предпочита по-големи и многофункционални среди, а не разделяне на къщата в множество стаи с намалени размери и специфични функции. Днес дизайнерите трябва да отговорят на нуждите на непрекъснато променящия се начин на живот, който все повече интерпретира използването на дома и за професионални цели. В среди от този тип малкото интериорни врати, включени в проекта, имат голямо значение както на функционално, така и на естетическо ниво. Ето защо вратите стават все по-големи.

Плъзгащи се врати: изработени от стъклени елементи или масивно дърво и функционални за спестяване на място.

Плъзгащи се врати, известни още като врата от пода до тавана. Трябва да се каже, че плъзгащите се врати могат да се монтират както вътре, така и извън стената. Ако изберете плъзгаща се врата, която се плъзга вътре в стената (прибиращи се плъзгащи се врати), те могат да се плъзгат и да се поберат в самите стени, в специална предварително създадена кутия.

Ако изберете прибиращата се врата, стената е свободна. По този начин върху нея могат да бъдат разположени различни мебели.

Тенденции в цвета на вратите през 2021 година

Има неограничени възможности за избор на цвят, но ние бихме Ви посъветвали да изберете цвета за вратите въз основа на вашия интериор и външен дизайн. По-долу са изброени по-малко популярните цветни тонове.

Дълбоко тъмно: след толкова много сезони, в които скандинавският стил, със своите светли и ярки цветове, доминира при интериорните врати, се очаква връщане към тъмните тонове през 2021 г.

Цветът обаче не трябва да създава тъмни и тесни пространства. Ето защо тъмните тонове често се съчетават с мрамор, който със своята интензивност прави всичко по-ярко, или със стъклени врати и мебели от естествено дърво, избрани в по-светли покрития като избелен дъб или копринен дъб.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *