Каталог на магазини за врати в България

Тенденции на интериорните врати

​Цветове, дизайни и стилове на интериорните врати

Изборът на интериорна врата, която достига до тавана, означава да изберете неочаквано, оригинално решение. Вратата е много елегантна и привлича с изисканият си вид. Светлината между стаите се разпространява по-добре и в по-голямо количество, когато са добавени и стъкла в крилото.

​Широки врати

С този тип врати дизайнерите развихрят фантазиите си. Ще забележите това, като разглеждате списания или специализирани сайтове за мебели и блогове. Днес стилът на интериорния дизайн в дома налага по-големи и многофункционални среди, а не разделяне на пространството на множество стаи с намалени размери и специфични функции. Дизайнерите трябва да отговорят на нуждите и динамичната промяна на всичко свързано с обзавеждането, която все повече налага използването на дома и за професионални цели. В среди от този тип малкото интериорни врати, включени в проекта, имат голямо значение, както практично, така и декоративно. Ето, защо вратите стават все по-големи и ефектни.

​Плъзгащи се врати

Произведени от стъклени елементи или масивно дърво, те целят функционалност чрез спестяване на място. Тези типове врати са известни още като врати – прегради. Трябва да се спомене, че плъзгащите се врати могат да се поставят, както вътре, така и извън стената. Ако се насочите към врата с плъзгащо движение на крилото, прибиращо се вътре в стената, тя може да се плъзне и да се побере цялата в самата стена, в специална предварително създадена кутия. Ако изберете прибиращата се врата, то стената Ви остава свободна. По този начин върху нея могат да бъдат поместени още мебели.

​Тенденции в цвета на вратите през 2021 година

Има неограничени възможности за избор на цвят, но ние бихме Ви насочили към цвят за вратите въз основа на Вашия интериор и външен дизайн. По-долу са изброени няколко цветни комбинации.

След толкова много сезони, в които скандинавският стил, със своите светли и ярки цветове, доминира при интериорните врати, се очаква връщане към тъмните тонове през 2021 г. Цветът обаче не трябва да превръща стаите в тъмни и тесни пространства. Ето, защо тъмните тонове често се съчетават с мрамор, който със своята интензивност прави всичко по-ярко, или пък с врати от стъкло и мебели от естествено дърво, избрани в по-светли покрития като избелен дъб или светъл дъб.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.